SAPTAMANA „SA STII MAI MULTE, SA FII MAI BUN”,7-11 aprilie 2014

PROGRAM

LUNI
9:30-12:15
1. Fii InteligenT… la matematică-concurs

(Isabelle, Bianca, Ciprian, Vanessa, Bogdan, Oana, Andrei-Razvan, Raluca, Sebi,Ianis, Elena, Maria, Daria, Denisa, Briana, Gabriel)-elevii concurenti in ordinea mediilor de la faza pe scoala

2. Cangurasul explorator-concurs

(Bianca, Bogdan, Isabelle, Denisa, Ianis, Elena, Briana, Stefania, Daria, Raluca)- elevii in ordinea inscrierii
3. Job Shadow Day, ediția 2014 (acțiune în cadrul programului internaţional Junior Achievement România cu scopul crearii unei interacţiuni între tineri şi comunitatea de afaceri locală pentru o mai bună înţelegere a funcţionării unei companii/instituţii, a locurilor de muncă din compania/instituţia respectivă şi a competenţelor căutate de angajatori la viitorii angajaţi)
a)elevii vor merge în vizită la locul de muncă al părinţilor
b)seara vor trimite pe adresa mea de mail 2-3 poze în care să se vadă copilul la locul de muncă vizitat și un text din câteva propoziții în care să vorbească despre ceea ce a văzut, ce i-a plăcut/ce nu i-a plăcut, dacă și-ar alege meseria părintelui și de ce, etc. Cei care nu pot trimite pe mail, pot aduce a doua zi, la școală atât pozele(pe CD sau stik) cât și textul(scris pe hârtie)
4. Săptămâna lecturii pentru copii -Biblioteca Municipală organizează joi, 10 aprilie 2014, un concurs de semne de carte confecționate de copii. Semnele pot fi confecționate din orice material. Cei interesați pot aduce materialele participante la concurs, Luni 7 aprilie 2014, la școală. Premierea va avea loc joi, 10 aprilie 2014 la ora 12, la bibliotecă.

MARTI
8-9
1. Vreau să știu, vreau să fiu! (program Junior Achievement România care oferă elevilor participanţi la “Săptămâna altfel” oportunitatea de a desfăşura activităţi interactive din programele internaţionale JA tip learning by doing, în şcoală şi de a intra în contact cu viaţa reală şi comunitatea locală. Prin program se dezvoltă: abilităţi prin rezolvarea unor probleme reale, creativitatea şi spiritul inovativ, competenţe pentru viaţa de dincolo de băncile şcolii.
9-10
2. Cum circulă banii?, lecția 5(ultima activitate din programul Comunitatea mea)
-elevii au nevoie de broșura pe care am lucrat de la începutul anului școlar
10-12:30
3. Micul Mate
-se lucrează/verifică probleme din Gazeta matematică, ultimul număr(pot veni cu foi din caiet studențesc pentru a scrie direct pentru revistă. Ultima zi pentru predarea fișelor este vineri pentru că urmează vacanța. În vacanță pot lucra la matematică, pe lângă ceea ce îi convingeți și problemele din revista primită cadou la ultimul număr)

MIERCURI
8:00-18:00
-excursie la Bârlad cu plecare la ora 8:00 din fața școlii

JOI
8:00-10:00
1. Micul Mate
-se lucrează/verifică probleme din Gazeta matematică, ultimul număr-CONTINUARE

10:15-12:30
2. Bunica/Mama mă învață să gătesc sănătos
-activitate practică bunici/mămici/copii
-și-au anunțat participarea bunicile/ mămicile următorilor elevi: Axenie B., Buțurcă I., Drăgan B., Enache M., Mărmureanu G., Niță I., Niță Ș., Pînzaru B.,Stan D. Așteptăm și pe ceilalți care mai doresc. E nevoie de comunicare între cei care vin ca să se poată grupa câte 2-3 pentru a contribui la realizarea produsului finit. Succes!

VINERI
8:00-10:00
1. Micul Mate
-se lucrează/verifică probleme din Gazeta matematică, ultimul număr-FINALIZARE

10:10-11:00
2. Pe urmele marilor scriitori(PRO LECTURA)
-realizare de creaţii în versuri şi în proză pe diferite teme
11:00-12:00
3. Nota 10 la circulație!
-activități pe teme de circulație

Lasă un comentariu